Χρήσιμες συμβουλές

Λειτουργία Scanner σε iPhone – Πως λειτουργεί

Λειτουργία Scanner σε iPhone

Η εταιρεία Apple ανήκει στην αμερικανική γενέτειρα και ιδρύθηκε το 1976. Έχει αποκτήσει φήμη για την πρωτοπορία και τις καινοτομίες που προσφέρει μέσω των προϊόντων της. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων, περιλαμβανομένων υπολογιστών, λογισμικού, τηλεοράσεων και αξεσουάρ.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα προϊόντα της Apple είναι το iPhone, ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο που έχει επαναπροσδιορίσει την επικοινωνία και την εκτέλεση καθημερινών καθηκόντων. Η πρώτη έκδοση του iPhone κυκλοφόρησε το 2007 και αναδείχθηκε ως ένα από τα πρώτα έξυπνα τηλέφωνα που συνδύασαν οθόνη αφής με το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple. Από τότε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει αρκετές εκδόσεις του iPhone, καθώς και άλλα πρωτοποριακά προϊόντα, όπως το iPad και το Apple Watch.

Το iPhone αποτελεί μια ισχυρή συσκευή που προσφέρει ευρεία γκάμα δυνατοτήτων. Βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου και περιήγηση στο διαδίκτυο. Είναι εφοδιασμένο με κάμερα που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, ενώ μέσω του App Store μπορούν να εγκατασταθούν πολλές εφαρμογές για διάφορες λειτουργίες, όπως online τραπεζικές συναλλαγές, κοινωνικά δίκτυα και παιχνίδια. Το iPhone περιλαμβάνει επίσης τον φωνητικό βοηθό Siri, που μπορεί να εκτελεί εργασίες όπως η ρύθμιση υπενθυμίσεων και η πραγματοποίηση κλήσεων, με βάση φωνητικές εντολές.

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του iPhone είναι η ποιότητα της οθόνης υψηλής ανάλυσης, που προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης, καθώς και η ισχυρή απόδοση χάρη στον επεξεργαστή του. Οι λειτουργίες ασφαλείας, όπως το Touch ID και το Face ID, εξασφαλίζουν ασφαλή ξεκλείδωμα της συσκευής.

Στο παρόν άρθρο, ωστόσο, θα εξετάσουμε περαιτέρω ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του iPhone, που δεν είναι άλλο από το σαρωτή. Συγκεκριμένα, θα δούμε αναλυτικά τη λειτουργία του σαρωτή στο iPhone.

Τι είναι η λειτουργία scanner σε iPhone;

Η λειτουργία scanner αναφέρεται σε μια ενσωματωμένη δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες των iPhone να σαρώνουν έγγραφα και QR κωδικούς χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής τους. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσα από τις εφαρμογές “Φωτογραφίες” και “Κάμερα” στο iPhone. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σάρωση εγγράφων είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές σάρωσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο iPhone, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή Scanner Pro.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία scanner στο iPhone;

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” ή την “Κάμερα” στο iPhone σας.
 2. Επιλέξτε τη λειτουργία scanner. Στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”, πατήστε στο εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια επιλέξτε τη λειτουργία scanner. Στην εφαρμογή “Κάμερα”, πατήστε το εικονίδιο της λειτουργίας σάρωσης στο επάνω μέρος της οθόνης.
 3. Κατευθύνετε τη συσκευή προς το έγγραφο ή τον κωδικό QR που θέλετε να σαρώσετε. Κρατήστε τη συσκευή σταθερή και ευθυγραμμίστε το αντικείμενο στο κέντρο της οθόνης.
 4. Αν η συσκευή σας δεν αναγνωρίσει σωστά το αντικείμενο, μπορείτε να διορθώσετε την προσανατολισμό του πατώντας το κουμπί “Διόρθωση”.
 5. Όταν η συσκευή αναγνωρίσει το έγγραφο ή τον κωδικό QR, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα πατώντας το κουμπί “Αποθήκευση”.

Πώς να επεξεργαστείτε τη σάρωση στο iPhone;

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Σημειώσεις” στο iPhone σας και δημιουργήστε μια νέα σημείωση.
 2. Πατήστε το εικονίδιο “+” στο πληκτρολόγιο και επιλέξτε “Σάρωση εγγράφων”.
 3. Κατευθύνετε τη συσκευή σας προς το έγγραφο και πραγματοποιήστε τη σάρωση.
 4. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, πατήστε “Αποθήκευση” για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα στη σημείωσή σας.
 5. Για να επεξεργαστείτε το σαρωμένο έγγραφο, ανοίξτε τη σημείωση και πατήστε στο εικονίδιο “Μαρκάρισμα”. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, σχήματα και την υπογραφή σας.
 6. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε το κουμπί “Έγινε” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Συνοψίζοντας, αυτή η διαδικασία επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να σαρώνουν έγγραφα και QR κωδικούς με ευκολία, αποθηκεύοντας τα αποτελέσματα και δίνοντας τη δυνατότητα επεξεργασίας. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στην απλοποίηση των καθημερινών εργασιών και την βελτίωση της παραγωγικότητας.