Χρήσιμες συμβουλές

5 τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone

5 τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone

Θα μπορούσαμε να υπογραμμίσουμε ότι η σημασία ενός iPhone στη σύγχρονη εποχή είναι συναφής με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Παρ’ όλα αυτά, αν και προστατεύουμε τα τηλέφωνά μας με ανθεκτικά καλύμματα και προστατευτικά τζαμάκια, δεν αφιερώνουμε ανάλογη προσοχή στη διατήρηση της μπαταρίας του smartphone μας.

Στην εποχή μας, η πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων (καθώς και tablet και φορητών υπολογιστών) λειτουργεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που επιτρέπει μικρότερο μέγεθος και ελαφρύτερα τηλέφωνα. Λυπητερά, όμως, αυτές οι μπαταρίες συνεχίζουν να υποβαθμίζονται κατά τη χρήση τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τους πέντε πιο κοινούς τρόπους για να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας σε άριστη κατάσταση.

  1. Αποφύγετε την πλήρη εκφόρτιση και φόρτιση στο άκρο. Υπάρχει η παρανόηση ότι η καλύτερη πρακτική είναι να φορτίζετε την μπαταρία μέχρι το 100% και να την αδειάζετε πλήρως. Αυτή η προσέγγιση δεν ισχύει για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να υποβαθμίσει τη διάρκεια ζωής της. Αντίθετα, η μερική φόρτιση είναι προτιμότερη, με στόχο το 80% περίπου, και να αποφεύγετε να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα όπως το 30%.
  2. Επιβραδύνετε τη φόρτιση. Ένας αργός ρυθμός φόρτισης μπορεί να μειώσει τη φθορά της μπαταρίας.
  3. Προτιμήστε δροσερές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν φθορά στη μπαταρία.
  4. Χρησιμοποιείτε τον σωστό φορτιστή. Χρησιμοποιείτε πιστοποιημένα φορτιστές που είναι συμβατοί με τη συσκευή σας.
  5. Κατά καιρούς, εφαρμόζετε μικροκύματα φόρτισης. Φορτίστε την μπαταρία σας σε μικρά διαστήματα, αντί για μια μακρά συνεχή φόρτιση.

Καθώς αποφεύγετε την ακραία εκφόρτιση και φόρτιση, αναζητήστε την ισορροπία μεταξύ της μερικής φόρτισης και της αποφυγής της απόλυτης εκφόρτισης ή φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας.

Αποφεύγετε το υπέρβαση του 100% φόρτισης στην μπαταρία σας. Παρότι το να αφήνετε το κινητό σας να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι συνηθισμένο, στην πραγματικότητα αυτή η πρακτική μπορεί να μειώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν η μπαταρία σας κρατιέται στο 100%, υπόκειται σε μεγαλύτερο άγχος λόγω της υψηλής τάσης, ενώ με τον χρόνο συσσωρεύεται θερμότητα.

Ενώ οι μπαταρίες των κινητών δεν υπερθερμαίνονται σε βαθμό που να απειλεί την ασφάλεια του χρήστη, η έκθεση σε υψηλή θερμότητα είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να μειωθεί η διάρκεια ζωής της.

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας, βεβαιωθείτε ότι το κινητό βρίσκεται σε δροσερό και καλά αεριζόμενο περιβάλλον, ώστε η θερμότητα να απομακρύνεται ευκολότερα.

Προτιμήστε την αργή φόρτιση, όταν είναι εφικτό. Ενώ η ταχεία φόρτιση εξοικονομεί χρόνο, αν σκοπεύετε να διατηρήσετε την μπαταρία σας σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να αποφεύγετε την συχνή χρήση αυτής της λειτουργίας. Η ταχεία φόρτιση μπορεί να προκαλέσει φθορά και να επηρεάσει αρνητικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ειδικά αν έχετε παλαιότερο μοντέλο τηλεφώνου.

Αντίθετα, η αργή φόρτιση είναι προτιμότερη για την υγεία της μπαταρίας. Έτσι, η φόρτιση μέσω υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή. Αν χρειαστείτε μετακόμιση, αναζητήστε μεταφορική Αθήνα και ζητήστε ασφαλή συσκευασία.

Διαχειριστείτε τις λειτουργίες τοποθεσίας στη συσκευή σας Στην εποχή μας, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να εντοπίσουν την τοποθεσία του iPhone σας. Για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες τους, αυτές οι εφαρμογές συνεχίζουν να εξερευνούν μια συνδυασμένη πληροφόρηση από GPS, WiFi, Bluetooth και πύργους κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό τη μέγιστη ακρίβεια. Για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, είναι συστημένο να επιτρέπετε σε αυτές τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας μόνο όταν χρησιμοποιείτε ενεργά τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για να το επιτύχετε αυτό, απλά μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας, επιλέξτε την επιλογή Απόρρητο και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας.

Αφήστε τη φωνητική βοήθεια να απενεργοποιείται όταν δεν την χρειάζεστε Αν και οι λειτουργίες της Siri μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες, δυστυχώς μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, ειδικά όταν η Siri είναι σε συνεχή παρακολούθηση των φωνητικών εντολών σας.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή δεν χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες, είναι συστημένο να απενεργοποιήσετε την Siri όταν δεν χρησιμοποιείται.